ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΚΑΠΝΟΥ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

SMOKE OUT®

Οι φυσικοί απαγωγείς καπνού και θερμότητας NSHEV έχουν σχεδιαστεί από την CAODURO® με το σήμα SMOKE OUT®, συμμορφούμενοι με τον Κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 305/2011 εφοδιασμένοι με σήμανση CE, ελεγμένοι και πιστοποιημένοι σύμφωνα με το πρότυπο EN 12101-2 από κοινοποιημένο οργανισμό.

Είναι διαθέσιμοι σε μεγάλη γκάμα μεγεθών και κατάλληλα για κάθε τύπο στέγης. Κατασκευασμένα με ποιοτικά υλικά, η λειτουργία τους βασίζεται στην ενεργοποίηση του ανοίγματος μέσω συμπιεσμένου αερίου. Το άνοιγμα, όντας ισχυρό και αξιόπιστο, εξασφαλίζεται ακόμη και στις πιο ακραίες συνθήκες χιονιού και ανέμου, με γωνία 160°. Το κλείσιμο σε δύο σημεία, σε σύγκριση με αυτό του ενός μόνο σημείου, καθιστά τη συσκευή σταθερή και χωρίς τυχαία ανοίγματα.

Το SMOKE OUT® μπορεί να συνδυαστεί με μια παραδοσιακή κουπόλα ηλεκτρικού ανοίγματος για ανάγκες εναλλαγής αέρα, καθιστώντας το ικανό να ικανοποιήσει τόσο τη λειτουργία απαγωγής καπνού και θερμότητας όσο και τις απαιτήσεις φωτισμού και αερισμού των εκάστοτε χώρων. Το προϊόν φέρει σήμανση CE σύμφωνα με το πρότυπο EN 12101-2 για 10.000 κύκλους λειτουργίας.

Το SMOKE OUT® χωρίς ηλεκτρικούς κινητήρες μπορεί να παραδοθεί με σύστημα Open and Close που επιτρέπει το άνοιγμα και το κλείσιμο μόνο για εργασίες συντήρησης, με μέγιστο 300 κύκλων λειτουργίας, μέσω δικτύου πνευματικών σωλήνων και τηλεχειριστηρίου.

Σε αυτή τη συσκευή μπορεί να συνδεθεί οποιοδήποτε είδος τηλεχειριστηρίου, είτε με πνευματική είτε ηλεκτρική λειτουργία.

Χάρη σε ένα δοκιμασμένο σύστημα είναι δυνατός ο συνδυασμός διπλής χρήσης, απαγωγής καπνού και ημερήσιου ανοίγματος αερισμού, σε όλες τις σειρές τόσο για μονομπλόκ διαφώτιστα όσο και για συνεχόμενα διαφώτιστα.


ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

SMOKE ARIES®

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Δεν θα υπάρχει πλέον η ανάγκη χρήσης πνευματικών συσκευών, κυλίνδρων συμπιεσμένου αερίου ή πρόσθετων ηλεκτρικών κινητήρων που προορίζονται για εξαερισμό. Ειδικοί γάντζοι ασφαλείας εγγυώνται την πρόσφυση του πλαισίου στο πλαίσιο tης βάσης όταν η συσκευή είναι κλειστή.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙΤΕ ΠΙΑ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Το κλείσιμο γίνεται από το ισόγειο μέσω εξωτερικού πάνελ κουμπιών. Αυτή η βολική και εύκολη διαχείριση προσφέρει μεγάλο πλεονέκτημα για όλες εκείνες τις περιπτώσεις όπου υπάρχουν δυσκολίες να φτάσετε στην οροφή για να ξανακλείσετε την κουπόλα.

ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ

Η περιοδική επιτήρηση και οι έλεγχοι περιορίζονται σε δοκιμές ανοίγματος και κλεισίματος από την εσωτερική πλευρά χωρίς να χρειάζεται να αντικατασταθούν εξαρτήματα όπως φιάλες CO2 και θερμοευαίσθητα στοιχεία. Η συνεχής επιτήρηση της εγκατάστασης από τον υπεύθυνο της αποτελεί εγγύηση για την ορθή λειτουργία των συσκευών.

ΑΠΟΥΣΙΑ ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΩΘΗΣΗΣ

(όπως ελατήρια αερίου) που ευνοούν την ώθηση κατά το άνοιγμα των κουπολών σε περίπτωση ανοίγματος υπό φορτίο (Ταξινόμηση SL1000, SL500, SL250) που μπορεί να χάσει ισχύ με την πάροδο του χρόνου.

Εσωτερικός σχεδιασμός

Το Smoke Aries® είναι ένα καινοτόμο προϊόν που αναπτύχθηκε και παρήχθη στην εταιρεία Caoduro S.p.A.

Κατασκευασμένο στην Ιταλία

Όπως και τα άλλα προϊόντα της εταιρείας, παράγεται και συναρμολογείται στην Ιταλία και στη συνέχεια αποστέλλεται σε όλο τον κόσμο.

Μονός κινητήρας

Το Smoke Aries® καταφέρνει να λειτουργεί όλα τα κινούμενα μέρη με έναν μόνο κινητήρα.

Διπλή λειτουργία

Το SMOKE ARIES® είναι πιστοποιημένο για τη διπλή του λειτουργία: μπορεί να ανοίξει για να προσφέρει φυσικό αερισμό.

Μείωση του κόστους διαχείρισης

Η συνεχής επιτήρηση του συστήματος από τον υπεύθυνο εγγυάται τη σωστή λειτουργία των συσκευών.

SMOKE SHED™

Η επιτοίχια τοποθέτηση του συστήματος NSHEV σημαίνει ότι το φυσικό σύστημα απαγωγής καπνού και θερμότητας, NSHEV, είναι πάντα εκτεθειμένο στους ανέμους. Σημαίνει, επίσης, το NSHEV εξοπλίζεται από ένα σύστημα ελέγχου ταχύτητας και κατεύθυνσης ανέμου, αποφεύγοντας έτσι το άνοιγμα συσκευών σε περίπτωση αντίθετων ανέμων.

Η συμμόρφωση με αυτές τις συνθήκες, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη διασφάλιση της σωστής λειτουργίας του NSHEV σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, οδηγεί στον διπλασιασμό του απαιτούμενου αριθμού NSHEVs και στην εισαγωγή ενός κυκλώματος ελέγχου και εντολών στο σύστημα, με σημαντική αύξηση του κόστους. Η χρήση των NSHEV σε πριονωτές οροφές μπορεί να προστατεύσει τη συσκευή από τον πλευρικό άνεμο, αλλά δεν παρέχει εγγύηση ότι σε κάθε διαμόρφωση δεν υπάρχει αντίθετος άνεμος με κατεύθυνση στην έξοδο καπνού του συστήματος.
Με βάση αυτά τα κριτήρια, η CAODURO® έχει αναπτύξει το SMOKE SHED™, σχεδιασμένο και κατοχυρωμένο με κατάλληλες ανασυρόμενες αεροδυναμικές περσίδες, οι οποίες ενεργοποιούνται μόνο όταν η συσκευή ανοίγει σε περίπτωση πυρκαγιάς.


ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

SMOKE LAME™ PT

Το SMOKE LAME™ PT συμμορφώνεται με τον Κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 305/2011. Διαθέτει σήμανση CE, ελεγμένο και πιστοποιημένο σύμφωνα με το πρότυπο EN 12101-2.
Το σύστημα αποτελείται από ένα περιμετρικό πλαίσιο και προφίλ συγκράτησης περσίδων μαζί με λάστιχο σφράγισης από EPDM.

Οι περσίδες κατασκευάζονται από κυψελωτά πολυκαρβονικά φύλλα ειδικά για την προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία, σε διαφανές ή λευκό παλ χρώμα, ή κυψελωτά πολυκαρβονικά φύλλα σε συνδυασμό με εξωτερικά φύλλα αλουμινίου, δημιουργώντας έτσι κενά για την σωστή απαγωγή καπνού και θερμότητας.

Το SMOKE LAMEPT παρέχεται με πλευρικές αεροτομές για εφαρμογές σε πριονωτές οροφές. Οι πλαϊνές αεροτομές είναι διαθέσιμες κατόπιν αιτήματος για επιτοίχια τοποθέτηση.
Το σύστημα ανοίγματος μπορεί να είναι ηλεκτρικό με κινητήρες χαμηλής τάσης 24V DC κατάλληλοι για άμεση σύνδεση για άνοιγμα με αυτόματο/χειροκίνητο έλεγχο σε περίπτωση πυρκαγιάς. Διαφορετικά, το σύστημα ανοίγματος μπορεί να είναι πνευματικό, με χαμηλή κατανάλωση αερίου μαζί με ενεργοποιητή.

Αυτό είναι εξοπλισμένο με μη θερμοευαίσθητο στοιχείο όπως απαιτείται από τα πρότυπα, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά, αλλά είναι εφοδιασμένο με κατάλληλο κύλινδρο CO2. Το τελευταίο αυτό ενεργοποιεί τον πνευματικό κύλινδρο για να προκαλείται το άνοιγμα των περσίδων.

Ένα σύστημα απελευθέρωσης επιτρέπει το άνοιγμα για επιθεώρηση και συντήρηση από την εξωτερική πλευρά.

Οι ηλεκτρικοί κινητήρες και οι εντολές ανοίγματος επιτρέπουν στο SMOKE LAME™ PT να λειτουργεί και για τον καθημερινό αερισμό του χώρου, όντας με τον τρόπο αυτό μία συσκευή διπλής χρήσης, πιστοποιημένη για 10.000 κύκλους λειτουργίας.


ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

SMOKE OUT VERT™ 

Η εφαρμογή συστημάτων φυσικής απαγωγής καπνού και θερμότητας για τοίχους και πριονωτές οροφές αξίζει μια πιο εις βάθος ανάλυση. Τα συστήματα NSHEVs που είναι εγκατεστημένα σε τοίχους κτιρίων θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να εκτεθούν σε υπερπίεση λόγω των φαινομένων του έντονου ανέμου ή θα μπορούσαν να χτυπηθούν άμεσα από τους αντίθετους ανέμους, εγκλωβίζοντας έτσι τον καπνό μέσα στο ίδιο το κτίριο. Επομένως, μόνο μια προσεκτική μελέτη του σχεδιαστή επιτρέπει την πρόβλεψη των πραγματικών συνθηκών λειτουργίας του NSHEVs, αξιολογώντας την παρουσία αιτιών που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την απαγωγή του καπνού και της θερμότητας σε περίπτωση πυρκαγιάς με οποιεσδήποτε εξωτερικές καιρικές συνθήκες.

Τα συστήματα φυσικής απαγωγής καπνού και θερμότητας SMOKE OUT VERT™ για τοποθέτηση σε τοίχους, που κατασκευάζονται από την CAODURO®, συμμορφώνονται με τον Κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 305/2011. Είναι εφοδιασμένα με σήμανση CE, έχουν δοκιμαστεί και πιστοποιηθεί σύμφωνα με το πρότυπο EN 12101-2 από κοινοποιημένο οργανισμό με την αεροδυναμική να αξιολογείται ελλείψει συνθηκών ανέμου. Η συσκευή αποτελείται από ένα κάθετο πλαίσιο από φυσικό ανοδιωμένο αλουμίνιο (με ή χωρίς θερμοδιακοπή), κατασκευασμένο με διογκωμένα προφίλ.

Τα κουμπωτά προφίλ αλουμινίου είναι κατάλληλα για τη συγκράτηση των κυψελωτών πολυκαρβονικών φύλλων σε παλ ή διαφανή χρώματα ή φύλλα γυαλιού. Ο σκελετός μπορεί να ανοίξει με ένα μονό φύλλο με κεντρική εγκάρσια όψη, με μεντεσέδες, φλάντζες και εξαρτήματα στερέωσης. Η συσκευή ανοίγματος παραθύρου αποτελείται από ένα βραχίονα στήριξης αγκυρωμένο στο πλαίσιο, έναν πνευματικό κύλινδρο ενεργοποίησης διπλής επίδρασης και έναν επιβραδυντή με λειτουργία πέδησης για την επιβράδυνση του ανοίγματος. Επιπλέον, είναι εξοπλισμένο με συσκευή ενεργοποιητή με μη θερμοευαίσθητο στοιχείο όπως απαιτείται από τα πρότυπα, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά.

Ο έλεγχος και η συντήρηση πραγματοποιούνται ανοίγοντας τη συσκευή από την εξωτερική πλευρά.

Υπάρχουν δύο σημεία σφράγισης για αποφυγή τυχαίων ανοιγμάτων, τα οποία διασφαλίζουν τη σταθερότητα του πλαισίου ακόμα και σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Το άνοιγμα για καθημερινό αερισμό μέσω ηλεκτροκινητήρα ή πεπιεσμένου αέρα είναι προαιρετικό.


ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

SMOKE LAME™ TT

Το SMOKE LAME™ TT συμμορφώνεται με τον Κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 305/2011. Διαθέτει σήμανση CE, ελεγμένο και πιστοποιημένο σύμφωνα με το πρότυπο EN 12101-2. Η κατασκευή αποτελείται από ένα περιμετρικό πλαίσιο και προφίλ συγκράτησης περσίδων διογκωμένου αλουμινίου, με λάστιχο σφράγισης από EPDM. Οι περσίδες μπορεί να περιέχουν κυψελωτά πολυκαρβονικά φύλλα προστατευμένα από την υπεριώδη ακτινοβολία, σε διαφανή ή παλ χρώματα, ή κυψελωτά πολυκαρβονικά φύλλα σε συνδυασμό με εξωτερικά φύλλα αλουμινίου, δημιουργώντας έτσι κενά για αερισμό.

Ο μηχανισμός ανοίγματος μπορεί να λειτουργεί ηλεκτρικά με κινητήρες χαμηλής τάσης 24V DC κατάλληλοι για άμεση σύνδεση για άνοιγμα με αυτόματο/χειροκίνητο έλεγχο σε περίπτωση πυρκαγιάς. Διαφορετικά, ο μηχανισμός ανοίγματος μπορεί να είναι πνευματικός, με χαμηλή κατανάλωση αερίου, πλήρης με θερμοευαίσθητη ατομική μονάδα κίνησης. Ο ενεργοποιητής είναι εξοπλισμένος με MINI-TERMICO™ βαθμονομημένο στους 68°C, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά, το οποίο παρέχεται με κατάλληλο κύλινδρο CO2. Το τελευταίο λειτουργεί τον πνευματικό κύλινδρο για να επιτρέπει το άνοιγμα των περσίδων. Ένα σύστημα απελευθέρωσης επιτρέπει το άνοιγμα για έλεγχο και συντήρηση από την εξωτερική πλευρά.

Οι ηλεκτρικοί κινητήρες και οι εντολές ανοίγματος επιτρέπουν στο SMOKE LAME™ TT να χρησιμοποιείται και για καθημερινό αερισμό χώρων, αποκτώντας έτσι μια συσκευή διπλής χρήσης, πιστοποιημένη για 10.000 κύκλους λειτουργίας.


ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΚΑΠΝΟΥ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

Το ιταλικό διάταγμα Δ.Μ. 03/08/2015 εισήγαγε τεχνικούς κανόνες πυρόσβεσης που ισχύουν για όλες τις δραστηριότητες που δεν είχαν ρυθμιστεί στο παρελθόν. Το διάταγμα έφερε την έννοια της απαγωγής καπνού και θερμότητας έκτακτης ανάγκης, για τη διευκόλυνση της κατάσβεσης φωτιάς από τους διασώστες. Η απαγωγή καπνού και θερμότητας σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης πραγματοποιείται μέσω κατάλληλων ανοιγμάτων.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω στοιχεία, έχουμε διευρύνει τη γκάμα των προϊόντων μας για έλεγχο του καπνού και της θερμότητας με βελτιωμένες κουπόλες για την απαγωγή καπνού. Αυτές, συνδεδεμένες με ένα σύστημα ανίχνευσης καπνού και πυρκαγιάς, μπορούν να ανοίξουν για να αφήσουν τον καπνό να διαφύγει και να επιτρέψουν μια πιο αποτελεσματική επέμβαση από τις ομάδες διάσωσης.
Η μέγιστη γωνία ανοίγματος (έως 90°) καθορίζεται στο στάδιο του σχεδιασμού, ανάλογα τόσο με το μέγεθος του ανοίγματος της στέγης που μπορεί να είναι τετράγωνο ή ορθογώνιο, όσο και από το μοντέλο του διαφώτιστου θόλου μονομπλόκ ή της συνεχής αρθρωτής κουπόλας που καλύπτει το άνοιγμα.
Η ηλεκτρική κουπόλα καπνού κινείται από έναν ηλεκτρικό κινητήρα με μεταβλητή τάση, μεταβλητή διαδρομή και διακόπτη ηλεκτρικού άκρου διαδρομής ή από έναν πνευματικό κύλινδρο. Αποτελείται από εξωτερικό πλαίσιο και πλαίσιο βάσης κατασκευασμένο με διαμορφωμένο σωληνωτό προφίλ με διογκωμένο αλουμινένιο ορθογώνιο τμήμα και εγκάρσια προφίλ. Τα χυτά γωνιακά στηρίγματα αποφεύγουν το καλαφάτισμα που θα μπορούσε να προκαλέσει διείσδυση νερού. Οι μεντεσέδες και τα αξεσουάρ αλουμινίου στερεώνονται στο πλαίσιο με συρόμενες πλάκες, έτσι ώστε να αποφευχθούν τρυπήματα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν εξασθένηση του πλαισίου και διείσδυση νερού.
Τις ενέργειες ανοίγματος και κλεισίματος για καθημερινό αερισμό μπορείτε να τις διαχειρίζεστε αποκλειστικά μέσω ηλεκτρικών ή πνευματικών κουτιών ελέγχου CAODURO®, τα οποία διατίθενται κατόπιν αιτήματος. Αυτά μπορούν να παρέχονται με τη μονάδα ελέγχου GUARDIAN™ και τον αισθητήρα ανέμου-βροχής.
Το τελευταίο μπορεί να δώσει εντολή για άμεσο κλείσιμο της συνδεδεμένης συσκευής σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Ωστόσο, το αυτόματο κλείσιμο εμποδίζεται εάν το σήμα έκτακτης ανάγκης πυρκαγιάς είναι ενεργό.
Η συσκευή σε ανοιχτή θέση συγκρατείται από ένα ή περισσότερα σημεία ώθησης. Συνιστάται να μην ανοίγετε τη συσκευή για καθημερινό αερισμό σε περίπτωση ισχυρού ανέμου ή δυσμενών καιρικών συνθηκών, εκτός εάν έχετε εγκαταστήσει τη μονάδα ελέγχου GUARDIAN™ και τον αισθητήρα ανέμου-βροχής.

ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΚΑΠΝΟΥ & ΠΥΡΟΣ


ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΚΑΠΝΟΥ

SMOKE HOLD™ – SHF

SMOKE HOLD™ – Οι σταθερές κουρτίνες καπνού SHF συμμορφώνονται με τον Κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 305/2011. Διατίθενται με σήμανση CE, έχουν ελεγχθεί και πιστοποιηθεί σύμφωνα με το πρότυπο EN 12101-1 από κοινοποιημένο οργανισμό.
SMOKE HOLD™ – Οι κουρτίνες SHF είναι πιστοποιημένες έως: DA 180.

Οι κουρτίνες είναι κατασκευασμένες από εύκαμπτο ύφασμα fiberglass επικαλυμμένο με γκρι πολυμερές αλουμινίου και στις δύο πλευρές. Η επάνω άκρη του υφάσματος, διαθέτει ενισχυμένη πλευρά, στερεώνεται στη κατασκευή μέσω ενός μεταλλικού προφίλ, κάνοντας έτσι το ύφασμα να προσκολλάται στην οροφή.
Το κάτω άκρο των κουρτινών διαθέτει μία θήκη που περιέχει ένα προφίλ χάλυβα που λειτουργεί ως αντίβαρο.

Όλες οι ραφές του υφάσματος κατασκευάζονται μηχανικά με σύρμα από ανοξείδωτο ατσάλι.

ΕΝΕΡΓΕΣ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΚΑΠΝΟΥ

SMOKE HOLD™ – SHA

SMOKE HOLD™ – SHA Οι ενεργές κουρτίνες καπνού συμμορφώνονται με τον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 305/2011. Διατίθενται με σήμανση CE, έχουν ελεγχθεί και πιστοποιηθεί σύμφωνα με το πρότυπο EN 12101-1 από κοινοποιημένο οργανισμό.

Αυτές οι κουρτίνες λειτουργούν εξ ολοκλήρου με τη βαρύτητα, είναι ασφαλείς έναντι αστοχίας και ενσωματώνουν όλες τις τελευταίες ηλεκτρονικές καινοτομίες. Αποτελούνται από γαλβανισμένο μεταλλικό κυλινδρικό κουτί που περιέχει κουρτίνα από εύκαμπτο ύφασμα fiberglass επικαλυμμένο με γκρι πολυμερές αλουμινίου και στις δύο πλευρές, τυλιγμένο σε ρολό περιέλιξης με κινητήρα 24V, ενώ παράγεται σε ότι μήκος επιθυμούμε.

Το κάτω άκρο των κουρτινών είναι εφοδιασμένο με ατσάλινο προφίλ που λειτουργεί ως αντίβαρο για να σταθεροποιεί την κάθοδο και εμποδίζει μηχανικά το κλείσιμο. Αυτό το προφίλ είναι φινιρισμένο με λευκό κάλυμμα από πολυκαρβονικό υλικό.

Με ενεργές κουρτίνες καπνού, μπορούν να δημιουργηθούν περιοχές συσσώρευσης καπνού. Οι κουρτίνες πέφτουν σε ένα ορισμένο ύψος που πρέπει να είναι υψηλότερο από το στρώμα καπνού που υπολογίζεται σύμφωνα με τα συστήματα εξαερισμού. Στο ύψος αυτό δεν θα πρέπει να εμποδίζει τους διαδρόμους διαφυγής.

Οι κουρτίνες καπνού μπορούν να τοποθετηθούν σε οροφές με ανοιχτούς χώρους προκειμένου να αποφευχθεί η ανύψωση του καπνού στους επάνω ορόφους και η εξάπλωση του σε άλλους χώρους.

Οποιοσδήποτε χώρος μεταξύ της οροφής και του κυλινδρικού κουτιού μπορεί να κλείσει με μια υφασμάτινη λωρίδα όπως και η κουρτίνα. Αυτή στερεώνεται στο κουτί, τεντώνεται και κρεμιέται στην οροφή για να αποφευχθεί τυχόν διείσδυση καπνού.

Οι πλευρικοί οδηγοί συγκράτησης και ολίσθησης εγγυώνται την πλευρική σφράγιση καπνού και θερμότητας, επιτρέποντας έτσι τη γραμμική κάθοδο της κουρτίνας. Οι οδηγοί, κατασκευασμένοι από γαλβανισμένο μεταλλικό φύλλο, είναι απαραίτητοι για κουρτίνες που λειτουργούν σε υψηλές θερμοκρασίες (DH) και διατίθενται κατόπιν παραγγελίας για τυπικές κουρτίνες (D). Στα πλαϊνά των κουρτινών εφαρμόζονται ειδικοί πείροι στο ύφασμα για να επιτρέπεται η ολίσθησή τους μέσα στους πλευρικούς οδηγούς.

ΕΝΕΡΓΕΣ ΠΥΡΟΚΟΥΡΤΙΝΕΣ

FIRE HOLD™ – FHA

Η πυροδιαμερισματοποίηση γίνεται όλο και πιο σημαντική στο σχεδιασμό και την κατασκευή κτιρίων. Η παρουσία πυροκουρτίνων στα κτίρια εγγυάται ασφαλείς οδούς διαφυγής μέσω ενός κατάλληλου διαμερίσματος χώρου. Επιπλέον, αποφεύγεται η εξάπλωση της πυρκαγιάς σε διάφορους χώρους, ενώ ο καπνός και τα θερμά αέρια οδηγούνται στα συστήματα εξαερισμού.
FIRE HOLD™ – Οι ενεργές πυροκουρτίνες FHA λειτουργούν εξ ολοκλήρου με τη βαρύτητα, είναι ασφαλείς έναντι αστοχίας και ενσωματώνουν όλες τις τελευταίες ηλεκτρονικές καινοτομίες.

Αποτελούνται από ένα γαλβανισμένο μεταλλικό κυλινδρικό κουτί που περιέχει μια κουρτίνα από εύκαμπτο ύφασμα fiberglass επικαλυμμένο με γκρι πολυμερές αλουμινίου και στις δύο πλευρές, τυλιγμένο σε ρολό περιέλιξης με κινητήρα 24V.
Το κάτω άκρο των κουρτινών είναι εφοδιασμένο με ατσάλινο προφίλ σε σχήμα Τ που λειτουργεί ως αντίβαρο για να σταθεροποιεί την κάθοδο και να εμποδίζει μηχανικά το κλείσιμο.

Οι πυροκουρτίνες παρέχονται επίσης με πλευρικούς οδηγούς που εγγυώνται την αντοχή στη φωτιά μεταξύ του υφάσματος κουρτινών και των διαμερισμάτων. Αυτά εμποδίζουν το κυματισμό του υφάσματος σε περίπτωση πυρκαγιάς λόγω θετικών ή αρνητικών πιέσεων, που παράγονται στο εσωτερικό των κτιρίων. Στα πλαϊνά των κουρτινών εφαρμόζονται ειδικοί πείροι στο ύφασμα για να επιτρέπεται η ολίσθησή του μέσα στους πλευρικούς οδηγούς, οι οποίοι είναι κατασκευασμένοι από γαλβανισμένο μεταλλικό φύλλο.

FIRE HOLD™ – Οι ενεργές πυροκουρτίνες FHA ταξινομούνται σύμφωνα με το πρότυπο EN 13501-2 «Ταξινόμηση πυρκαγιάς δομικών προϊόντων και δομικών στοιχείων», με έκθεση δοκιμής σύμφωνα με το πρότυπο EN 1634-1 για μη μονωμένες πόρτες πυρασφάλειας.