NATURAL ZENITH LIGHTING

ΜΟΝΟΜΠΛΟΚ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΑ


VELA SERIES

Τα διαφώτιστα της σειράς Vela κατασκευάζονται με θερμοδιαμορφωτικά φύλλα πολυκαρβονικού (PC) πρώτης ποιότητας, σε διαφανές ή λευκό παλ χρώμα, με προστασία από τις ακτίνες UV για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και αποφυγή κιτρινίσματος, με ταξινόμηση αντίδρασης στη φωτιά B-s1-d0 σύμφωνα με το πρότυπο EN 13501-1 . Εκτός από τη στιβαρότητα, τη διάχυση φωτός και τη θερμομόνωση, έχουν εξαιρετική συμπεριφορά σε κρούση και εγγυώνται υψηλή αντοχή στη θερμότητα σε όλες εκείνες τις καταστάσεις όπου η ασφάλεια των ανθρώπων και των πραγμάτων στο χώρο είναι ένας κρίσιμης σημασίας.

Το ιδιαίτερο σχήμα τους, που εξασφαλίζει αντοχή και καλύτερη απόδοση φωτός, κάνει τα διαφώτιστά μας ένα αποτελεσματικό σύστημα φυσικού φωτισμού. Η διαθεσιμότητα διαφορετικών λύσεων σε μονό, διπλό και τριπλό κέλυφος επιτρέπει την εγκατάσταση των θόλων σε ποικίλες περιβαλλοντικές συνθήκες. Χάρη σε αυτή τη σειρά, μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα της θερμομόνωσης που γίνεται ολοένα και πιο σημαντικό όσον αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που οδήγησαν την CAODURO® να δημιουργήσει νέα μοντέλα: M125 FX με διπλό κέλυφος και M126 FX με τριπλό κέλυφος, τα οποία υλοποιούνται με εξωτερικό και ενδιάμεσο κέλυφος από θερμοδιαμορφωμένο συμπαγές πολυκαρβονικό φύλλο, εσωτερικό κέλυφος από επίπεδο κυψελωτό πολυκαρβονικό φύλλο.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

DIAMANTE SERIES

Τα διαφώτιστα της σειράς Diamante κατασκευάζονται μόνο κατόπιν παραγγελίας σε τετράγωνο και ορθογώνιο σχήμα βάσει διαστάσεων που αναγράφονται στις λεπτομέρειες του προϊόντος. Κατασκευάζονται με θερμοδιαμόρφωση φύλλων πολυκαρβονικού (PC) πρώτης ποιότητας, σε διαφανές ή λευκό παλ χρώμα, με προστασία από τις ακτίνες UV για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής ενάντια στο κιτρίνισμα, με ταξινόμηση αντίδρασης στη φωτιά B-s1-d0 ή B-s2-d0 σύμφωνα με το Πρότυπο UNI -EN 13501-1:2009.

Το ιδιαίτερο σχήμα της σειράς εξασφαλίζει μεγάλη διάχυση φωτός και σημαντική θερμομόνωση, η οποία ποικίλλει ανάλογα με το μοντέλο και συμβάλει στην εγκατάσταση των διαφώτιστων σε ποικίλες περιβαλλοντικές συνθήκες. Η επίλυση προβλημάτων θερμομόνωσης και εξοικονόμησης ενέργειας είναι ο λόγος που οδήγησε την CAODURO® στη δημιουργία αυτών των νέων μοντέλων.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

K160 FX VELA SERIES

Tα διαφώτιστα μονομπλόκ της σειράς K160 FX έχουν εισαχθεί για την εξαιρετική θερμομόνωση τους σε βάρος της μεγάλης φέρουσας ικανότητας που επιτυγχάνεται με συμπαγή πολυκαρβονικά φύλλα και τη χαμηλότερη αντίσταση σε χαλάζι. Κατασκευασμένο από θερμοδιαμόρφωση κυψελιδικών πολυκαρβονικών φύλλων, με προστασία από τις ακτίνες UV, σε λευκό παλ χρώμα, με ταξινόμηση αντίδρασης στη φωτιά B-s2-d0 σύμφωνα με το πρότυπο EN 13501-1.

H σφράγιση επιτυγχάνεται με σφιγκτήρες, που προσφέρουν τη μέγιστη εγγύηση στεγανότητας και θερμικής διαστολής.

Για τη σωστή εγκατάσταση, τα διαφώτιστα χρειάζονται περιμετρική στήριξη με πάχος μέχρι το φινίρισμα οποιονδήποτε περιβλημάτων 6,5 cm σε τοίχους από σκυρόδεμα, ξύλο, προκατασκευασμένο πλαστικό ενισχυμένο με ίνες γυαλιού (GFRP) ή μεταλλικές βάσεις. Τα διαφώτιστα CAODURO® κατασκευάζονται και δοκιμάζονται σύμφωνα με το ακόλουθο Ευρωπαϊκό Πρότυπο που απαιτεί σήμανση CE: EN 1873 Προκατασκευασμένα εξαρτήματα για στέγες – Μεμονωμένα φώτα στέγης από πλαστικό – Προδιαγραφές προϊόντος και μέθοδοι δοκιμής.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΑ


035 FX SERIES

035 FX series συνεχόμενα αρθρωτά κατασκευάζονται με θερμοδιαμόρφωση φύλλων πολυκαρβονικού (PC) πρώτης ποιότητας, σε τυπικό λευκό παλ χρώμα.

Εκτός από τη στιβαρότητα και τη διάχυση του φωτός, έχουν εξαιρετική συμπεριφορά σε κρούση και εγγυώνται υψηλή αντοχή στη θερμότητα σε όλες εκείνες τις καταστάσεις όπου η ασφάλεια των ανθρώπων και των πραγμάτων είναι κρίσιμης σημασίας. Κάθε ενδιάμεσο στοιχείο, μήκους 180/270 cm, υλοποιείται με ενισχυτικές νευρώσεις σε απόσταση 30 cm. Κόβοντας κατάλληλα τις νευρώσεις, είναι δυνατό να ληφθούν υποπολλαπλάσια, μήκους 30cm, 60cm ή 90cm

Αυτά τα διαφώτιστα είναι σίγουρα η ιδανική λύση για να επωφεληθείτε από το φυσικό φωτισμό, καθώς η άρθρωσή τους επιτρέπει να έχουν πολύ μεγάλα ανοίγματα οροφής. Η δυνατότητα απόκτησης λύσεων σε μονό, διπλό ή τριπλό κέλυφος επιτρέπει την εγκατάσταση των διαφώτιστών μας σε ποικίλες περιβαλλοντικές συνθήκες. Χάρη σε αυτή τη σειρά, μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα της θερμομόνωσης που γίνεται ολοένα και πιο σημαντικό όσον αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που οδήγησαν την CAODURO® στη δημιουργία αυτών των νέων μοντέλων.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

045 FX SERIES

Συνεχόμενο αρθρωτό 040 FX (με μονό κέλυφος) and 045 FX (με διπλό κέλυφος) Τα διαφώτιστα της σειράς κατασκευάζονται με θερμοδιαμόρφωση φύλλων πολυκαρβονικού (PC) πρώτης ποιότητας, σε λευκό παλ χρώμα.

Κάθε ενδιάμεσο στοιχείο, μήκους 180 cm, υλοποιείται με 7 ενισχυτικές νευρώσεις σε απόσταση 30 cm. Κόβοντας κατάλληλα τις νευρώσεις, είναι δυνατό να ληφθούν υποπολλαπλάσια μήκους 30cm, 60cm ή 90 cm.

Αυτά τα διαφώτιστα είναι σίγουρα η ιδανική λύση για να επωφεληθείτε από το φυσικό φωτισμό, καθώς η άρθρωσή τους επιτρέπει να έχουν πολύ μεγάλα ανοίγματα οροφής.

Είναι δυνατή η εφαρμογή και στα δύο μοντέλα ολόκληρου συστήματος ανοίγματος ή τμηματικού.

H σφράγιση επιτυγχάνεται με σφιγκτήρες, που προσφέρουν τη μέγιστη εγγύηση στεγανότητας και θερμικής διαστολής

Τα διαφώτιστα PMMA διατίθενται κατόπιν παραγγελίας και βάσει της ζητούμενης ποσότητας.

Τα διαφώτιστα μπορούν να τοποθετηθούν σε μεταλλικές βάσεις, στάνταρ μονομπλόκ ορθοστάτες GFRP, μονομπλόκ ορθοστάτες GFRP με εξολκείς, ορθοστάτες μονομπλόκ Onda Europa GFRP, βάσεις μονομπλόκ GFRP σε κυματοειδείς λαμαρίνες στέγης, βάσεις μονομπλόκ GFRP για κυρτό πάνελ ή ξύλινες βάσεις (δεν παρέχονται από εμάς).

Κάθε πλαίσιο αλουμινίου μπορεί να είναι το τυπικό ή να παρέχεται με προφίλ χαμηλής θερμικής διαπερατότητας BT. Είναι κατάλληλο να συνδυαστεί με μηχανισμό χειροκίνητου ανοίγματος, ηλεκτρική συσκευή ανοίγματος για καθημερινό αερισμό, διάταξη ανθρωποθυρίδας για πρόσβαση στην οροφή και SMOKE OUT® για εγκατάσταση συστήματος απαγωγής καπνού και θερμότητας.

Άλλα αξεσουάρ είναι πλέγματα κατά της πτώσης και κατά της εισβολής, οι συρόμενες κουρτίνες σκίαστρου, οι σήτες εντόμων και ο ανιχνευτής GUARDIAN™ για το αυτόματο κλείσιμο του διαφώτιστου σε περίπτωση ισχυρού ανέμου ή βροχόπτωσης.

Για να γίνει σωστή τοποθέτηση, τα διαφώτιστα χρειάζονται περιμετρική στήριξη με πάχος μέχρι το φινίρισμα οποιωνδήποτε θηκών 7,5 cm σε τοίχους από σκυρόδεμα, ξύλο, προκατασκευασμένο πλαστικό ενισχυμένο με ίνες γυαλιού (GFRP) ή μεταλλικές βάσεις.

Χάρη σε μια μεγάλη γκάμα αξεσουάρ, τα διαφώτιστα μας μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ιδιωτικές κατοικίες καθώς και σε εμπορικά και βιομηχανικά κτίρια: ένα ποιοτικό προϊόν με διαχρονική αξία.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

PRODUCT DETAILS

K35 FX SERIES

Για να καλύψει τις νέες ανάγκες της αγοράς, η σειρά K35 FX εισήχθη για την εξαιρετική της θερμομόνωση, σε βάρος της μεγάλης φέρουσας ικανότητας που επιτυγχάνεται με συμπαγή πολυκαρβονικά φύλλα (035 FX και M35 FX) και της χαμηλότερης αντίστασης σε χαλάζι. Η σειρά K35 FX κατασκευάζεται με θερμοδιαμόρφωση  κυψελιδικών πολυκαρβονικών φύλλων, με προστασία από τις ακτίνες UV, σε λευκό παλ χρώμα, με ταξινόμηση αντίδρασης στη φωτιά B-s2-d0 σύμφωνα με το πρότυπο EN 13501-1.

Είναι δυνατή η εφαρμογή σε αυτή τη σειρά ολόκληρου μηχανισμού ανοίγματος ή τμηματικού. H σφράγιση επιτυγχάνεται με σφιγκτήρες, που προσφέρουν τη μέγιστη εγγύηση στεγανότητας και θερμικής διαστολής.

Για να γίνει σωστή τοποθέτηση, οι κουπόλες χρειάζονται περιμετρική στήριξη με πάχος μέχρι το φινίρισμα οποιονδήποτε θηκών 7,5 cm σε τοίχους από σκυρόδεμα, ξύλο, προκατασκευασμένο πλαστικό ενισχυμένο με ίνες γυαλιού (GFRP) ή μεταλλικές βάσεις.

Τα διαφώτιστα CAODURO® κατασκευάζονται και ελέγχονται σύμφωνα με το ακόλουθο Ευρωπαϊκό Πρότυπο το οποίο απαιτεί σήμανση CE: EN 14963 Καλύμματα οροφής – Συνεχείς προβολείς οροφής από πλαστικά με ή χωρίς ορθοστάτες – Ταξινόμηση, απαιτήσεις και μέθοδοι δοκιμής.

S SERIES

Τα διαφώτιστα με ραβδώσεις της σειράς S έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν στον σχεδιαστή ένα τυπικό προϊόν.

Υλικά πρώτης ποιότητας, αρθρωτή ευελιξία που δίνεται από τη δομή ραβδώσεων αλουμινίου σε συνδυασμό με μια ευχάριστη αισθητική πτυχή καθιστούν αυτό το προϊόν τη σωστή επιλογή για κάθε ανάγκη εφαρμογής.

Τα διαφώτιστα της σειράς S μπορούν να είναι μονού ή διπλού κελύφους, χρησιμοποιώντας συμπαγή πολυκαρβονικά (PC) φύλλα ή, κατόπιν αιτήματος, κυψελιδικά πολυκαρβονικά φύλλα.
Οι πλευρικές αποστάσεις ποικίλλουν ανάλογα με τον τύπο φύλλου που χρησιμοποιείται, όπως φαίνεται στον πίνακα στις λεπτομέρειες του προϊόντος. Οποιαδήποτε περίσσεια μήκους σε σύγκριση με τα αναμενόμενα πολλαπλάσια των μονάδων αντισταθμίζεται με ένα στοιχείο που μπορεί να τοποθετηθεί πλευρικά ή κεντρικά στο διαφώτιστο, ανάλογα με το σχήμα του ανοίγματος στη στέγη.
Όπως τα τυπικά συνεχή διαφώτιστα, ακόμη και τα διαφώτιστα με ραβδώσεις της σειράς S μπορούν να παρέχονται με χειροκίνητους ή ηλεκτρικούς μηχανισμούς τμηματικού ανοίγματος (ένα ή περισσότερα σημεία ώθησης ανάλογα με το μέγεθος) ή με ολόκληρες συσκευές ανοίγματος μέσω ηλεκτρικού κινητήρα και βάσεις μήκους περίπου 70 cm.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ